Sjove bøger til børn

Elsker du også sjove historier, der kan sætte gang i fantasien hos de mindste? Her er et par af mine yndlings-bøger og -lydbøger med masser af humor og fantasi.

Lille Frø

lille-froeKender du Lille Frø? Det er en sjov børnebog fuld af fantasi. Bogen starter således:

“En smuk sommernat faldt et meteor ned over København. Det gik gennem taget og landede i fjernsynet hos en frø-familie på femte sal. Meteoret revnede og indeni sad en lille frø. Frø-far og frø-mor tog den i deres arme og sagde: ‘Ååh hvor er den kær. Du skal være vores lille frø’. Og de kaldte den Lille Frø. Og de elskede den ligesom om det var deres eget barn. Og de to andre frøbørn Mellem Frø og Store Frø blev Lille Frøs bror og søster.”

Lille Frø findes som bog eller lydbog. Du kan eksempelvis købe bogen på SAXO.com eller lytte til den på Storytel.

Lille Frø fås også på sønderjysk: Æ Lille Frø å synnejysk. Den kan eksempelvis købes som lydbog på iTunes.

Min morfar er sørøver

min-morfar-er-soeroeverDette er altså en absolut klassiker indenfor børnebøger.

Min morfar er sørøver er en super flot og fantasifuld billedbog.

Det er den svenske tegner Jan Lööf der står bag denne bog. Man kan bruge timevis på at studere hans flotte og detaljerede tegninger og

Bogen handler om en dreng og hans morfar, som er sørøver. Mormor siger godt nok at det ikke passer. Morfar har nemlig været ansat ved postvæsenet hele sit liv. En dag tager mormor dog en lur og så ser morfar sit snit til at tage sit barnebarn med ud på et rigtigt sørøvertogt. Morfars gamle fjende tager dem til fange. Heldigvis slipper de fri så de kan nå hjem igen inden mormor vågner.

Bogen kan varmt anbefales. Køb den hos din boghandler eller på nettet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *